Psycholoog Jan Slegers

 JAN SLEGERS

GZ-PSYCHOLOOG
Supervisor VGCt

Pontanusstraat 32
Rustenburgerstraat 144-D/148-C Amsterdam

Tel. 06 - 139 183 72

 


 

BIG-Geregistreerd


NIP

NVGZP

VGCt

MyMindspace

Links

Hieronder vindt u links naar collega's waar ik mee samenwerk, andere websites die relevante informatie bevatten. Zodoende kunt u snel meer te weten komen over Cognitieve Gedragstherapie en psychologie in het algemeen.

Ook vindt u hier de link naar websites met praktische informatie over therapiën en instanties in het vakgebied.

Interessante lezing op TED.com 

Tevens de link naar  E-MENTAL HEALTH online zelfhulpprogramma's en interessante documentaires.

 

Praktijk Marianne Koster

 

 

 

collega's waarmee ik een intervisie groep vorm en naar wie ik regelmatig doorverwijs.

Marianne Koster is bijzonder ervaren met EMDR behandelingen en kinderen.

www.personalcoach.nl 

 

 

Alcides Jackson is een personaltrainer en yoga docent, die onder andere individuele begeleiding in yoga en stretching biedt. Trainen onder begeleiding helpt je om net iets verder te gaan en je eigen lichaam nog beter te leren kennen.

www.EMDR.nl

 

Een link na een animatie waarin EMDR wordt uitgelegd.

www.kleurjeleven.nl 

 

Voor wie vaak somber is en op verwijzing van de huisarts dit E-health programma krijgt voorgeschreven. De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze behandeling.

www.lekkerinjevel.amsterdam 

 

Om gezond te blijven hebben we een goede leefstijl nodig.
Vaak kan je hierop zelf invloed uitoefenen. Door bijvoorbeeld genoeg te bewegen en gezond te eten.
Maar ook zelfinzicht en begrijpen waarom je doet zoals je doet kunnen zorgen voor een betere balans.

Soms moet je je gedrag leren veranderen om van je ongemakken af te komen.
Als je lekker in je vel zit kan je beter omgaan met tegenslagen, stress en andere emoties of gebeurtenissen in je leven.
Op deze website vind je kwalitatief goede producten die dit proces kunnen ondersteunen.

http://www.vgz.nl/zorgadvies/zorg-rondom-ziektes/angst-en-depressie  Op deze site kunnen mensen met depressieve klachten, stress of een angststoornis eenvoudig inzien welke zorgaanbieders voor hen relevant zijn. tevens biedt de pagina een overzicht van vergoedingen en een selectie van nuttige apps die bijdrage aan het herstelproces. 
www.adfstichting.nl
Landelijke stichting voor angst en dwangklachten
www.depressiecentrum.nl  Informatie over depressie van het Fonds Psychische Gezondheid.
www.korrelatie.nl Uitgebreid overzicht en adviezen op het gebied van zorg en welzijn
www.nodea.nl Nieuws over depressie en angst.
www.nvgzp.nl De NVGzP is de vereniging van en voor BIG-geregistreerde psychologen: gz-psychologen, klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen
www.rouw.nl Uitgebreide site over verlies en verliesverwerking
www.trimbos.nl Nederlands instituut voor geestelijke gezondheid en verslaving
www.vgct.nl Vereniging voor gedragstherapie en cognitieve therapie
Edel Maex Edel Maex is een Vlaams psychiater en afdelingshoofd van de stresskliniek van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en die zich heeft toegelegd op mindfullness. Op deze link vindt u een uitgebreid aanbod van meditatie luisterbestanden. 
Filip Raes  Filip Raes is hoogleraar op de KU Leuven en pieker specialist. Deze link brengt u bij een interview waarbij Filip Raes ingaat op de vraag;  " Zijn we onze gedachten?"
http://www.npo.nl/3doc/11-08-2010/VPRO_1141355 Alles wat we Wilden. Een documentaire die op treffende wijze weergeeft hoe eind twintigers worstelen met aan de ene kant hun streven naar succes en aan de ander kant hun innerlijke rust

TED.com 

Brene Brown

 

TED-talk/lezing van 20 minuten van Brene Brown waarin zij uitlegt hoe kwetsbaarheid moed betekent en geen zwakte. Waarin ze duidelijk maakt hoe in onze huidige maatschappij angst vaak de leidraad vormt.

TED.com 

Guy Winch

TED-talk/lezing van 20 minuten over het belang van onze eigen emotionele verzorging,psychologische gezondheid. De meesten van ons spenderen meer tijd aan de verzorging van ons gebit dan aan de verzorging van onze psyche terwijl die toch ook dagelijks in allerlei vormen wordt belast.

Ted. com

Susan Cain

TED-talk/lezing van 20 minuten over het belang van introversie in een maatschappij waar extraversie de norm lijkt te zijn. 

 Ted.com

Sherry Turkle

 

TED-talk/lezing van 20 minuten over de invloed van het digitaal communiceren op ons psychisch welzijn. Hoe we steeds minder leren om werkelijk contact te maken en hoe ons dat verarmd.

youTube

Kristin Neff

 Ted-talk lezing van 20 minuten van een sociaal psycholoog over zelf compassie. Hoe we ons zelf denken te motiveren met kritiek terwijl we daarmee het tegenovergestelde bereiken. 

 

School of Life 

Self Compassion

It’s all too easy to be extremely tough on ourselves; we need – at points – to get better at self-compassion. Here is an exercise in how to lessen the voices of self-flagellation. If you like our films, take a look at our shop (we ship worldwide): https://goo.gl/dJJMFS

you tube

Ryan  Holiday

Ryan Holliday een schrijver en succesvolle marketeer, die met name het Stoïcisme als leidraad gebruikt om meer evenwicht in het leven te vinden. Deze link brengt je bij een presentatie die hij houdt voor American Football Players en hoe je je 'super ego' minder serieus moet nemen. Holiday spreekt in dit geval van Ego is the Enemy .